3-daagse training: Werken met de kabbala, de mandala als basis

When:
26th October 2019 @ 11:00 – 16:30
2019-10-26T11:00:00+02:00
2019-10-26T16:30:00+02:00
Where:
Jungian Institute Postgraduate Program in Depth Psychology
Lankforst 26-10
6538 GX
Nijmegen

De Western Mystery Tradition is de naam voor de toegepaste esoterische wetenschappen van ons rijke westerse culturele erfgoed. Deze zogenaamde Esoteric Sciences vormen de wortels van onze cultuur. Ze openen deuren tot een ongekende innerlijke rijkdom.
Maar hoe oogst je hier de vruchten van en hoe maak je de vertaalslag naar onze moderne tijd; hoe leer je praktijktoepassingen?

De Hermetische Kabbala en de Astrologische Mandala behoren tot de sleutels naar een magische wereld van schoonheid, mysterie en verwondering, een wereld die psychologische modellen overstijgt en de deuren opent voor een bewustzijnsexpansie.
Tijdens deze driedaagse training wordt de nadruk gelegd op de basis van de Kabbala, de westerse mandala: de magische cirkel.

We verkennen de theorie die de praktijk onderbouwt en we gaan met praktische oefeningen aan de slag. Op deze manier planten we de noot van de Kabbalistische Boom in vruchtbare aarde.
Ervaar hoe je met de westerse mandala kunt werken op je pad tot zelfontwikkeling en persoonlijke groei. En leer hoe uit deze werkwijze therapeutische technieken voortvloeien als praktische toepassingen van oeroude magische technieken.

We gaan dit doen door middel van o.a.:

  • het gebruik van verschillende staten van bewustzijn
  • het trainen van de z.g. innerlijke zintuigen
  • visualisatie-technieken, werken met geconcentreerde gedachtevormen zoals archetypen en symbolen.
  • Je leert hoe je een brug kunt slaan tussen de theorie van de Hermetische Kabbala en praktische oefeningen, zoals bijv. werken met archetypen. En hoe je de mandala kunt gebruiken voor zowel individuele ontwikkelingstrajecten als in groepen.

Deze training is niet alleen bedoeld voor therapeuten en coaches die zichzelf willen ontwikkelen, maar voor eenieder die praktisch wil werken met archetypen en een verdiepingsslag willen maken op het oeroude adagio ‘Ken U zelve’.

Voor meer informatie en inschrijven: https://www.jungiaansinstituut.nl/?q=kabbala

Ina Custers-van Bergen
Na haar carrière binnen de psychiatrie, en haar opleiding tot Magister in de Western Mystery Tradition aan de SOL te Groot Brittannië, richtte Ina Custers van Bergen in 2007 de Hermetic Order of the Temple of Starlight op. Als Director of Studies publiceert zij in binnen- en buitenland, ontwikkelt het studiemateriaal van de Orde en de bijbehorende outercourt; de Western Mystery School. Zij leidt de bijeenkomsten, traint supervisors en publiceert studiematerialen. Op dit moment ligt haar focus op het ontwikkelen van het tarotdeck bij het trainingsmateriaal voor de orde. De Hermetic Order of the Temple of Starlight is de eerste internationaal erkende school voor toegepaste Hermetica in Nederland. Als een der founding members van het International Board of Hermetic Trainers, geeft Ina inmiddels 15 jaar leiding aan trainingen in de Western Mystery Tradition in binnen- en buitenland.

 

Credits: Illustration depiction the Tree of Life derived from the Flower of Life. Wikimedia Commons. From: Fred the Oyster iThe source code of this SVG is valid. This vector image was created with Adobe Illustrator. [CC BY-SA 4.0]