De archetypische wereld van Jung

When:
20th April 2019 @ 10:00 – 18:00
2019-04-20T10:00:00+02:00
2019-04-20T18:00:00+02:00
Where:
Karunika
Meerhuizenplein 38
1078 TD Amsterdam

Je bent iemand die zichzelf graag wil ontwikkelen. Generaties vóór ons vonden in de religie voorbeelden voor vruchtbare manieren voor zelfontwikkeling, maar religie werkt niet meer in onze maatschappij. Waar vind je oordeel-loze voorbeelden waarop je je groei kunt baseren?

In de antieke oudheid ontwikkelden hoog opgeleide mensen zich op basis van ontwikkelingsmodellen die gebaseerd waren op de natuur. De psychiater Jung creëerde een brug tussen deze belangrijke kennis uit de oudheid en onze moderne wereld. Hij vertaalde deze kennis zodanig dat ze de basis werd van onze moderne menswetenschappen. Hij noemde deze patronen archetypen. Jung onderzocht de functie van de archetypen en beschreef tevens de enorme impact en de betekenis van symbolen. Symbolen en archetypen zijn belangrijke sleutels voor de ontwikkeling van de ziel want ze verschaffen ons een toegang om te werken met het onderbewuste. Met zijn werk sloeg Jung een brug tussen de antieke mysteriën en de moderne wetenschap. Als grondlegger van de psychologie baande hij een weg voor een upgrade van de oeroude westerse mysteriën zodat ze een belangrijke vernieuwende methode vormen voor mensen die op zoek zijn naar zingeving en zelfontwikkeling, in een seculiere wereld.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE WORKSHOP
Tijdens deze workshop leer je de basis van het werk met de archetypen, de Maskers van de Held. Als de held in je eigen leven merk je dat je telkens verschillende aspecten van jezelf nodig hebt voor de verschillende onderdelen van je leven. Op je werk benut je andere vaardigheden dan in je relatie. De Maskers van de Held zijn een metafoor voor de verschillende functies die je vervult met verschillende onderdelen van je ziel. Ook maak je kennis met je innerlijke wereld, via archetypen en symbolen. We gaan werken met oefeningen en meditaties, die je toegang geven tot de sjamanistische en magische wortels van onze westerse cultuur. Op deze manier ga je ontdekken hoe je door deze technieken meesterschap over je eigen innerlijke wereld kunt verwerven en daarmee ook sturing kunt geven aan je levenslot en invulling kunt geven aan de doelen die je jezelf stelt.
Zoek je een gereedschapskist om in je ziel te kunnen kijken en je ambities op een duurzame manier in de wereld te zetten, meld je dan nu aan voor deze training.

WIE BEN IK
Mijn naam is Ina Custers-van Bergen. Ik geeft internationale trainingen in persoonlijke groei, volgens de methoden van de Westerse Mysterie Traditie. Ik organiseer retraites en ben gespecialiseerd in therapeutische trance technieken. Hiervoor maak ik gebruik van mythen en legenden.

VOOR WIE IS DEZE DAG
Voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis en zelfontwikkeling

TICKETS
Voel jij dat je hier bij wil zijn?
Haal hier dan jouw ticket:
Normale Ticket: € 55 (vanaf 15 maart)
Budget: € 40 (gelimiteerd beschikbaar)

Ticketlink: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/17065/de-archetypische-wereld-van-jung-eigentijds-nederland

OVERIGE INFORMATIE
Locatie: Karunika
Adres: Meerhuizenplein 38, 1078 TD, Amsterdam
Aanvang: 10:00
Start workshop: 10:30
Einde workshop: 17:30
Sluit: 18:00

Rond 13:00 zullen wij een pauze hebben van een uur om te lunchen. Je dient zelf voor je lunch te zorgen.
Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Dus meld je aan voor deze workshop. Vol = vol.